Jocs Florals: literatura i emocions

Jocs Florals: literatura i emocions

Com podeu veure en aquest breu recull d’imatges, el passat 21 d’abril, una escola preciosa, plena de decoracions primaverals elaborades pels alumnes, ha donat la benvinguda a centenars de persones a la nostra gran festa cultural: els Jocs Florals, que aquest any hem dedicat a l’escriptor Josep Maria Espinàs.

 

Dies enrere, tots els alumnes havien escrit poemes en català i en anglès que un jurat format per pares, exalumnes i mestres va valorar convenientment. El certamen de poesia, entre grans aplaudiments, va premiar sis obres per curs, tres en cada idioma, que els autors varen recitar a l’escenari. I els alumnes nouvinguts van mostrar els seus avenços en la nostra llengua en la categoria “El meu primer poema en català”. Properament podreu veure en aquesta pàgina els poemes premiats.

Posteriorment, el certamen d’arts plàstiques va distingir diversos dibuixos de cada nivell. Pel que fa al premi Júlia Castells “Aprenem a pensar”, alguns alumnes van llegir els seus “pensaments”, escollits d’entre tots els escrits setmanalment durant el curs.

També vàrem gaudir d’actuacions musicals: els alumnes de 4 anys ens van obsequiar amb la seva divertida versió de The ants go marching… i els de 5 anys amb “El vint-i-tres d’abril” de Dàmaris Gelabert. Els nens i nenes de 1r de primària varen recitar el poema de Gloria Fuertes Cómo se dibuja un castillo i els de 2n van ballar alegrement a l’escenari el I’m Gonna Be (500 miles), una de les set cançons del “Dansa Ara”.

Els nois i noies de 6è ens van cantar un fragment de la Cantània que, sencera, interpretaran properament a l’Auditori. Els de 5è varen cantar a dues veus el preciós poema “Cançó de fer camí” de Maria Mercè Marçal musicat per Borja Penalba. I per acabar la festa, els alumnes de 3r i 4t varen convidar el públic més atrevit a cantar amb ells el “Wonderful world” de Sam Cooke.

Si va haver-hi alguna llàgrima va ser d’alegria, si va haver-hi algun crit va ser d’emoció, si va haver-hi molts aplaudiments varen ser merescuts… Si els nostres alumnes van brillar en aquesta festa cultural va ser per una magnífica feina prèvia de preparació.

Us animem a escriure, llegir, dibuixar, recitar i cantar tot l’any com ho fan els nostres alumnes. I a trobar tres o quatre coses que ens meravellin cada dia, com deia l’Espinàs.

Visca els Jocs Florals!