L’esport femení triomfa a la nostra escola

L’esport femení triomfa a la nostra escola

A l’escola tenim diversos equips de bàsquet, són els nostres #VerdsVoladors! Anys enrere, només una quarta part del total dels nostres basquetbolistes eren noies, però hem observat que, els darrers dos anys, això ha anat canviant: aquest curs, una mica més de la meitat són jugadores.

L’Escola Peter Pan ha impulsat amb molt d’èxit la participació de les nenes a l’esport d’equip: cada vegada més nenes de 5 a 7 anys gaudeixen de l’esport a les tardes i noies de 3r a 6è de Primària s’entrenen i competeixen cada setmana amb els equips de la nostra escola. Unes ho fan en equips femenins i d’altres juguen en equips mixtos amb els seus companys de curs. Totes ho fan a bon nivell i es diverteixen amb aquesta activitat.

En minibàsquet escolar no sabem veure grans diferències entre el joc dels nois i el de les noies. Tant en els uns com en les altres, l’esforç en el treball físic i tècnic dels entrenaments es tradueix en un ritme alt de joc en els partits. I sí que hi veiem similituds rellevants:  la mateixa il·lusió per aprendre, les mateixes ganes de passar-ho bé i una gran capacitat d’esforçar-se per créixer col·lectivament en aquest esport.

L’escola Peter Pan va decidir fa temps ampliar conscientment la base de l’esport femení perquè tots els nostres infants se sentissin cridats a participar en una activitat esportiva formativa, rigorosa i divertida. Les nostres famílies van entomar aquest desafiament i ens han ajudat a fer-lo possible.

Felicitats, doncs! Congratulem-nos de tenir tantes jugadores entusiastes i continuem ben atents, perquè el repte de l’equitat necessita l’esforç diari: calia arribar-hi i ara cal mantenir-se.

Nois i noies, a jugar!